Boekpresentatie ‘Een Franse slag’ vindt plaats op 6 februari 2015

franse-480

Op vrijdag 6 februari 2015  zal de boekpresentatie van de roman ‘Een Franse slag’ van Wim van Teeffelen plaatsvinden. Je bent van harte welkom!

Locatie: Boekhandel Huyser, Choorstraat 1 te Delft.

Tijd: 17.30 – 18.00 uur met aansluitend een hapje en drankje.

Patricia Schneiders, directeur van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland, zal het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

Korte inhoud van het boek

De net afgestudeerde jurist Harry Zonneveld, die is opgegroeid in een commune in Frankrijk en bij zijn opa en oma in Delft woont, lijkt zijn droombaan bij adviesbureau Frankrijkgangers te hebben gevonden. In deze baan komt hij niet alleen in aanraking met de harde realiteit, maar ook met het hoofd van zijn afdeling, de Française Claire, voor wie hij als een blok valt. De oma van Harry en zijn neef Hans doen intussen dubieuze zaken in de autohandel; wanneer zijn oma Harry’s hulp hierbij inroept, blijkt dit niet zonder gevaar te zijn.

Als een opdracht Harry en Claire eerst samen naar Parijs en vervolgens naar Vichy in de Auvergne voert, volgt de ene ontwikkeling op de andere en Harry beseft gaandeweg hoeveel ervaring ertoe doet. Een boeiende roman met een verrassende ontknoping!

Over de auteur

Wim van Teeffelen (1954) is vrijwel zijn gehele werkzame leven actief als consultant, de laatste tien jaar voor Nederlanders die willen gaan ondernemen in Frankrijk. Hij is afgestudeerd aan de TU Delft, maar was eigenlijk liever jurist geworden. Naast zijn beroepsmatige schrijfwerk heeft hij ook altijd voor zijn plezier geschreven: korte verhalen, journalistieke artikelen en blogs, altijd geïnspireerd door wat hij in zijn omgeving waarneemt.