Promo!

Eva – Terra Incognita

Waardering 4.33 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 klantbeoordelingen)

17,50 15,00

Productbeschrijving

EVA – TERRA INCOGNITA

Een jaar na haar debuut ‘Sophie – Genius Loci’ presenteert de Hoornse Anne Vellinga haar tweede roman ‘Eva – Terra Incognita’. Net als Sophie maakt Eva meer dan alleen een fysieke reis en ontdekt ze niet alleen verre oorden maar ook zichzelf.

In ‘Eva – Terra Incognita ’ ontdekt Eva op een dag het geheim van haar vriend Kris. Het loopt zo uit de hand dat ze in paniek op de vlucht slaat. Ze krijgt een lift van Jeff, een Amerikaanse oorlogsveteraan.
In zijn camper neemt hij haar mee naar zijn vrienden in de Ardennen en Frankrijk opdat Kris haar spoor kwijtraakt. Onderweg blijkt Eva onverwacht handig te zijn. Ze klaart alle mogelijke klussen. Al doende wordt ze zich bewust van haar kracht en ontdekt ze dat het netwerk van Jeff vol geheimen en verborgen motieven zit. Lukt het Eva om haar leven in eigen hand te nemen?

LOVENDE REACTIES

Anne Vellinga’s debuutroman kreeg lovende reacties. Het NRC noemde het boek een prestatie van formaat en een genot om te lezen en op BOL.com werd haar schrijfstijl geprezen: ‘Vellinga rijgt op onnadrukkelijke en speelse wijze mooie woorden en zinnen aan elkaar. Een belangrijk psychologisch inzicht is hier op meesterlijke wijze literair vormgegeven.’
En nu is er ‘Eva – Terra Incognita’. Ook hierin spat Vellinga’s plezier in het schrijven weer van het papier.

‘Eva -Terra Incognita’, de tweede roman van Anne Vellinga, leest als een trein. De soepele, beeldende schrijfstijl sleurt je als lezer mee op reis. Een reis zonder vertraging, want het complot waarin de hoofdpersoon terechtkomt, gunt je nauwelijks extra tijd. Het vermogen van Anne Vellinga om psychologisch inzicht literair te benutten is verrassend. De vaardigheid om diepgang, vertelspanning en humor logisch te verenigen, is een plek in het literaire landschap meer dan waard. Wie aan Eva begint wil weten waar ze eindigt, maar geniet onderweg van de reis. Een heerlijk boek dus voor lange avonden en gure dagen, een mooi cadeau voor jezelf of een ander.

Over Anne Vellinga
Anne Vellinga (1951) debuteerde in 2013 met de roman Sophie Genius Loci. De lezers van het Noordhollands Dagblad kennen haar als columnist, tien jaar lang publiceerde ze wekelijks in deze krant. Tegenwoordig worden haar blogs op www.annevellinga.nl door meer dan 30.000 trouwe fans gelezen.

 

eva-480

 

3 beoordelingen voor Eva – Terra Incognita

 1. Waardering 4 op een schaal van 5

  Mies Huibers

  Eva geeft les op een basisschool. Al snel wordt duidelijk dat het niet echt lekker soepel loopt in haar leven.
  Ze woont samen met haar vriend Kris. Het botert niet tussen die twee. In plaats na school naar huis te gaan, gaat ze in op het verzoek van een vader om bij hem thuis over de prestaties van zijn zoon te praten.

  Als ze eenmaal thuis is, loopt het uit de hand. Ze slaat op de vlucht voor Kris. Ze krijgt een lift van de oorlogsveteraan Jeff met wie ze in België en later in Frankrijk terecht komt. Tijdens de tocht met Jeff doen ze verschillende oude vrienden van hem aan waar ze gedurende kortere of langere tijd verblijven. Gaandeweg het verhaal kom je steeds meer te weten over Eva, haar strijd en haar relatie met Kris.

  Anne Vellinga heeft een dijk van een boek afgeleverd. Een boek over geweld, vriendschap, trauma’s en over het opkomen voor jezelf en je eigen weg vinden.
  De schrijfster bouwt het verhaal subliem op en werkt de karakters sterk uit. Mooie ingetogen passages wisselt ze moeiteloos af met bijna thrillerachtige hoofdstukken. Je adem stokt bij het lezen af en toe in je keel.

  Anne Vellinga heeft een bijzonder goede en prettige schrijfstijl. Als lezer ga je helemaal op in de cadans. Met samengeknepen tenen ga je sneller lezen als de spanning toeneemt. Anne Vellinga gebruikt dan korte zinnen. Soms zinnen van een enkel woord. Het vereist nogal wat een schrijver om daarin een goede balans te vinden. Nergens vliegt Anne Vellinga uit de bocht.
  In de prachtige rustiger geschreven stukken word je als lezer ook helemaal meegezogen in de wereld van Eva.

  Psychologische diepgang, humor, spanning: Eva – Terra Incognita van Anne Vellinga heeft het allemaal.

 2. Waardering 5 op een schaal van 5

  Mieke Schepens

  Anne Vellinga heeft de reis van Eva naar haar ‘Terra Incognita’ heel beeldend beschreven.
  De nodige humor ontbreekt niet en is goed gedoseerd in deze geloofwaardige psychologische roman. Het zou in werkelijkheid kunnen gebeuren, denk ik.

  De betekenis van Terra Incognita, wanneer het over Afrika gaat in dit boek; het zwarte continent, waarbij zwart voor onbekend staat. De onbekende plaats.
  Zo nu en dan kom je een aantal b’s tegen in het verhaal; boos, bedroefd, bang, blij, besodemieterd, bedonderd en beduveld. Dat geeft goed weer hoe Eva zich voelt op deze voor haar zo belangrijke reis.
  Het geeft ook weer hoe de lezer zich voelt op sommige passages. De sfeer in het verhaal wisselt van vrolijk naar onheilspellend maar dat is door de prettige schrijfstijl niet hinderlijk. Het boek leest als een trein!

  Een spannende roman die de innerlijke groei beschrijft van Eva. Een groei waar Eva zelf verbaasd over is. Ze is daadwerkelijk voor zichzelf belangrijke dingen gaan doen en is verrast dat ze deze beslissingen genomen heeft.
  ‘Alles wat ik gebouwd heb, was een bouwsteen voor mijn zelfvertrouwen. In wezen doet het er niet toe wat andermans daden en motieven zijn, het gaat om die van mijzelf. Het is mijn leven. Hoe kort, lang, donker, licht, arm of rijk ook. Het maakt niet uit zolang ik leef zoals ik zelf wil.’

  Een grensoverschrijdende, spannende, psychologische roman voorzien van de nodige humor. Ik heb het boek graag gelezen en waardeer het met 5/5 sterren.

 3. Waardering 4 op een schaal van 5

  Catrina

  Wat een mooi boek!
  Vanaf bladzijde 1 zit je in Eva, en leef je haar leven.
  Het boek leest lekker weg en is spannend tot het eind!
  Misschien komt er nog eens een vervolg?

  Ik kijk uit naar je volgende boek!

Review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *