Onésimus – e-book (epub Adobe DRM)

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 2 klantbeoordelingen
(2 klantbeoordelingen)

6,99

Productbeschrijving

Korte inhoud

Het meeslepende verhaal draait om de jonge slaaf Onésimus, die wordt genoemd in het bijbelboek Filémon. Hij woont in de eerste eeuw na Christus in de omgeving van het huidige Pamukkale in Turkije. Als Onésimus verliefd wordt op Irene, de dochter van een belangrijke koopman, wil hij meer dan ooit vrij zijn en zoekt hij een kans om te vluchten. Maar kan hij de vrijheid vinden waar hij zo naar verlangt?

Het verhaal neemt je mee naar de pracht en praal van de tempels in Efeze en Athene, de drukte van de havenstad Korinthe en de hardheid van het oude Rome, waar de wreedheid van Nero en de gladiatoren deel gaan uitmaken van het leven van Onésimus en geeft zo een boeiend beeld van de cultuur en de opkomst van het christendom.

Over de auteur

De Britse auteur Patricia St. John (1919-1993) was verpleegster en zendelinge en schreef een aantal succesvolle boeken, die deels in het Nederlands zijn vertaald. Uitgeverij Bagage heeft nu haar roman ‘Twice freed’ in een nieuwe bewerking uitgebracht vanwege het nog altijd boeiende verhaal en de setting van het boek in Turkije, Griekenland en Rome.

2 beoordelingen voor Onésimus – e-book (epub Adobe DRM)

 1. Waardering 4 op een schaal van 5

  Maartje

  Het is een prachtig verhaal over een slaaf die vastbesloten is ooit eens op vrije voeten te zullen zijn.
  Maar voordat het zo ver is maakt hij van alles mee; machtsmisbruik, hij wordt verliefd en zit vol woede om de wonderlijke blijheid van zijn omgeving die in God geloven of Hem leren kennen.
  Dit verhaal gaat over de drang naar vrijheid, mogen zijn wie je bent, verliefdheid en nog veel meer.

  In zowel Turkije als Griekenland ben ik geweest tijdens vakanties (Rome nog niet). Door dit boek wil ik er graag weer eens naar toe.

 2. Waardering 5 op een schaal van 5

  Durandus Dijken

  Ik vond het een erg fijn en ook spannend boek om te lezen.
  De bevrijding van een slaaf naar vrijheid (in handelen) en de bevrijding richting Christendom (in denken): een heel mooie link.
  Een stuk historisch besef en vooral voor mij een mooi verhaal hoe verspreiding van het Christendom historisch gezien zou kunnen zijn gegaan.
  Ik ben niet echt gelovig, maar door dit mooie boek is mijn affectie wel een stukje die kant opgegaan. Interessante uitdaging voor mij om te ervaren!
  Het boek laat ook algemeen zien wat voor innerlijke strijd het kan zijn om het eigen denken te veranderen (loslaten van principes en toelaten van compassie). Ook erg mooi om zo te lezen.

Review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *