Onésimus

15,00

Het op feiten gebaseerde verhaal over de zoektocht naar vrijheid van de jonge slaaf Onésimus, die in de eerste eeuw na Christus in Turkije opgroeit en in Athene en Rome zijn geluk zoekt.

Productbeschrijving

Korte inhoud

Onésimus is de slaaf van de rijke Filémon, die in de omgeving van het huidige Pamukkale in Turkije woont. Als Onésimus verliefd wordt op Irene, de dochter van een belangrijke koopman, wil hij meer dan ooit vrij zijn en zoekt hij een kans om te vluchten. Maar kan hij de vrijheid vinden waar hij zo naar verlangt?

Het verhaal neemt je mee naar de pracht en praal van de tempels in Efeze en Athene, de drukte van de havenstad Korinthe en de hardheid van het oude Rome, waar de wreedheid van Nero en de gladiatoren deel gaan uitmaken van het leven van Onésimus en geeft zo een boeiend beeld van de cultuur en de opkomst van het christendom in de eerste eeuw na Christus.

Over de auteur

Patricia St. John (1919-1993) was een Engelse verpleegster en zendelinge. Zij schreef een aantal succesvolle boeken, die deels in het Nederlands zijn vertaald. Haar roman ‘Twice freed’ is nu als ‘Onésimus’ in een nieuwe bewerking uitgebracht door Uitgeverij Bagage vanwege de setting van het boek in Turkije, Griekenland en Rome.

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Onésimus” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *