Schreeuw onder water – Ole Tornbjerg en Obro

15,00

Categorie: . Tags: , .

Productbeschrijving

Katrine Wraa is een Deense psychologe en profiler. Na jarenlang voor de Engelse politie te hebben gewerkt, wordt ze naar Denemarken teruggehaald en aangesteld bij de afdeling moordzaken in Kopenhagen. Ze krijgt het algauw zwaar te verduren wanneer ze samen met haar nieuwe partner Jens Høgh de gewelddadige moord op een gynaecoloog die is neergestoken in zijn eigen voortuin moet zien op te lossen.
De verdenking komt te liggen op drie personen: een Tsjetsjeense vluchteling wiens vrouw is overleden tijdens de bevalling waar de arts verantwoordelijk voor was, de weduwe van de gynaecoloog die over diepe geheimen blijkt te beschikken en de verborgen minnares van de arts.
In de loop van een paar zenuwslopende winterdagen wordt Katrine Wraa geconfronteerd met haar eigen diepste angst wanneer de moordenaar een gewetenloze psychopaat blijkt te zijn, die plotseling veel te dichtbij is gekomen.

De laatste jaren is in Denemarken een succesvolle generatie misdaadschrijvers opgestaan, van wie Jussi Adler-Olsen inmiddels Nederland heeft veroverd. Schreeuw onder water is het eerste deel van een nieuwe reeks met profiler Katrine Wraa, van een in Denemarken nu al beroemd schrijversduo.

Jeanette Øbro Gerlow (1969) was oorspronkelijk vroedvrouw en later multimediaontwerper. Ole Tornbjerg (1967) werkte eerder als docent en producent in de Deense film- en televisiewereld. Schreeuw onder water is hun enorm succesvolle thrillerdebuut, waarvan in Denemarken meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. Øbro en Tornbjerg zijn getrouwd, hebben drie kinderen en wonen in Hillerød.

Recensie(s)

Een goed geschreven debuutverhaal over de moord op een charmante gynaecoloog, die een verborgen leven blijkt te leiden. Katrine Wraa, half Deens half Engels, is psychologe en politie profiler en sinds kort in dienst van de afdeling moordzaken in Kopenhagen. Ze probeert zich, aan de hand van bestaande technieken, een beeld te vormen van de moordenaar, iets wat door sommige collega’s belachelijk wordt gemaakt. Uiteindelijk wordt ze bijna het slachtoffer van de moordenaar. Het verhaal zit goed in elkaar, is origineel en spannend.  Goede karaktertekeningen. Een sterk debuut dat naar meer smaakt. (citaat uit recensie NBD Biblion)

Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schreeuw onder water – Ole Tornbjerg en Obro” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *