Promo!

Sporen in het zand – Andrea Camilleri

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 klantbeoordeling)

18,95 15,00

Productbeschrijving

Een heerlijk boek voor wie naar Sicilië reist of er al is geweest.

Commissaris Montalbano is een van de beroemdste speurders uit de hedendaagse misdaadliteratuur: een man die worstelt met zijn liefdesleven, dol is op de Siciliaanse keuken, en al menige misdaad heeft opgelost.

In deze roman, die zich uiteraard op Sicilië afspeelt, krijgt hij te maken met een gestolen kadaver van een paard. En met een halfnaakt lijk, met een kogel erin. Twee verhalen die in elkaar overlopen. Wat van de ene kant glashelder lijkt, is van de andere kant volkomen duister. En dan wordt er ook nog bij commissaris Montalbano thuis ingebroken. Door wie?

Sporen in het zand brengt Montalbano in een ware nachtmerrie, die hem naar stallen en renbanen voert. Ook het ouder worden beleeft Montalbano als een gruwel. Hij heeft eigenlijk een bril nodig, maar weigert daaraan toe te geven. Diep vanbinnen voelt hij zich nog zo sterk als een paard. En ook deze zaak zal hij, nog steeds zonder hulp van een bril, weer weten op te lossen.

Recensie(s)
Zoals alle romans waarin commissaris Montalbano de hoofdrol speelt, is ook deze geïnspireerd op twee nieuwsberichten: een afgemaakt paard op het strand en de diefstal van een aantal renpaarden. Montalbano ziet een dood en verminkt paard op het strand bij zijn huis liggen; een dag later wordt de diefstal van twee renpaarden bij de politie gemeld. Hoewel er sporen in het zand (zie titel) te zien zijn, levert het onderzoek daarnaar niets op, en aangezien het lijk van het paard wordt gestolen, zijn er geen aanknopingspunten in deze zaak. De commissaris verdenkt de maffia -op Sicilië niet zo vreemd- ervan wraak te willen nemen op de eigenaar van de renpaarden. Het sfeertje op het politiebureau en de onderlinge verstandhoudingen worden goed getypeerd, de vertaling is goed.

(citaat uit recensie NBD Biblion)

1 beoordeling voor Sporen in het zand – Andrea Camilleri

  1. Waardering 5 op een schaal van 5

    Emily (geverifieerde eigenaar)

    Deel van de schitterende commissario Montalbano reeks.Pure beschrijving van de Siciliaanse cultuur en schoonheid van het eiland. Met de donkere en kleurrijke aspecten.Spannende detective met een karaktervolle Montalbano met zijn temperamentvolle maar diepgravende aanpak bij t oplossen van moordzaken! Genieten!

Review toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *